Het Laatste Nieuws

Daar is dan opeens, een MB 408 Brandweerwagen

by Marius ~ april 4th, 2010. Opgeslagen in: MB408.

Wat lees ik nu, zul je wel denken, maar het is echt zo. We hebben een opknapper vakantiewagen gekocht. Enne niet zo maar een! Een Mercedes Benz, ook nog wel eens Hanomag genoemd, uit 1967.

Zie hier een paar plaatjes.

vooraanzicht mb 408

Deze brandweerauto is een manschappenwagen.

mb 408 luifel uit zijaanzicht

En zoals je nu kunt zien, erg geschikt om mee te gaan camperen. Waanzinnig leuk om te zien en erg oud, nou ja, 4 jaar jonger dan ik… Niets mis mee.

Of toch wel? Tsja het is een leuk opknapproject. Klaar om mee weg te gaan is ie nog niet. De vorige eigenaar heeft er pech mee gehad onderweg. Nu is het mijn beurt. De kooi en het chassis zijn nog puntgaaf. Op een paar kleinigheidjes na. Niet te geloven! Alleen de motor is aan een cylinderkoprevisie toe. Deze Old Timer loopt op gas. Daar was deze motor oorspronkelijk niet op gemaakt. Daar ga ik nu wat aan (deels laten) doen.

De mal van de kooi bestond in die tijd nog niet in deze afwerking. Een jaar later kreeg je wel een fabriekswagen van de lopende band. Let maar eens op de deurstijlen. En kijk maar eens naar een ’68 model. De [zij]deuren zitten dan bijna tegen elkaar aan. Hier nog niet. Het is met hout in het frame opgebouwd. Mijn ogen wilde ik eerst niet geloven. Hier gaan wij mee rijden.

Vooraleerst een ruimte vinden om deze klus in te kunnen klaren. Dan gaan we op weg. En dit valt nog niet mee. De maten staan niet toe dat je in een standaard formaat garagebox past. Die deuren willen niet ver genoeg open. Jullie mogen me een tip geven. Afmetingen wagen ruw- (LxBxH) 5m. 2,45m. 2,5m. Wie weet er een plek, een plek, een plek voor mij . . . . .

Tot vervolgens.

Geen reacties mogelijk.